Autófényezés ár:

gyakori kérdés, hogy kinek mit jelent az olcsó fényezés és az ár mennyiben tükrözi a gyári minőségű fényezést.

Te mit gondolsz az autófényezés árakról?

"Így kalklulálj: autófényezés árak 2021-ben"

Most összegyűjtöttük Neked a 16 év alatt szerzett tapasztalatainkat és több száz ügyféllel egyeztetve leírtam Neked, hogy milyen fényezési árakkal kell kalkulálnod.

Előfordul, de nem gyakori, hogy az ügyfeleink egyből azzal kezdik, hogy mennyibe kerül a fényezés. Azért nem gyakori, mert igazából már mindenki került olyan helyzetbe, hogy kisebb-nagyobb sérülések miatt szervizbe kellett vinni az autót.

A leggyakoribb esetek, amikor autófényezésre van szükséged:

 • meghúzások,
 • karcolások,
 • kőfelverődések,
 • horpadások,
 • rozsdásodások,
 • kisebb koccanások
 • nagyobb karambolok
Ezek a leggyakoribb esetek, amikor szükséged lehet az autó újrafényezésére.

Mivel az ezekkel azért az ügyfelek többsége már találkozott, általában mindenki tisztában azzal, hogy mennyibe kerül egy elem fényezése. (ha nem is pontosan, de egy sávos árban mindenki el tudja képzelni a munka költségét).

Az autófényezés árak gyakori kérdések is lehetnének, amire pontosan válaszolni (egy telefon beszélgetés vagy email megírása után) szerintem nehéz és aligha korrekt.

Az, hogy egy elem fényezése milyen költséggel jár, azaz Neked mennyit kell érte fizetned, az sok szempont szerint kerül meghatározásra.

Te sem akarsz sokat fizetni az autó fényezéséért és
ezzel mi is egyetértünk, sőt szerintünk se kell

A fényezésnek számos területe van, mi az autókkal kapcsolatos tényeket fogjuk Neked leírni. Ennek legfőbb oka, hogy mi ebben vagyunk jártasak (lassan 17 éve), ami ennél is fontosabb, hogy nemcsak fényezéssel foglalkozunk, hanem komplett autójavítással (karosszéria javítás, műanyag alkatrészek – lökhárító javítás), így elmondhatjuk, hogy teljesen átlátjuk az egész folyamatot.

Pontosan tudjuk, hogy kinek mi a feladata, kitől mit kell elvárnunk. Nálunk nem lehet egymásra mutogatni, mert mi a végeredményre adunk garanciát a kész munkára.

Ha megkérdeznéd, hogy mit jelent nekünk ez a munka, akkor azt válaszolnánk, hogy képzeld el, hogy a fényezés olyan nekünk, mint amikor a cukrász elkészül a több emeletes esküvői tortával és a végén felteszi a marcipánból készült házaspár figuráját a torta tetejére.

Mit jelent az autófényezés? Röviden az autó színre fújása számunkra olyan, mint az i-re feltenni a pontot
(Az hogy mennyire vagy elégedett, mindig a végén dől el)

Az autójavításban a végeredményt mindig a fényezés adja meg és az ügyfél, azaz Te igazából csak ezt látod. Az hogy mennyi munka, küzdelem és alkatrész kellett, azt igazából nem tudod kitapintani, csak a végösszeget látod és a festést az autón.

Így hiába a sok munka, ha végeredmény nem tetszik. Ezért mindig a fényezés minőséfégre kell a legtöbb energiát fordítani. Ez a minőség viszont sok mindentől függ és korántsem olyan egyszerű mint azt sokan gondolják.

Autófényezés árak elemenként:
centi, hossz, sűrűség, vastagság, etc

Az autó festés Système International d’Unités-je, azaz a fényezés mértékegységrendszere

Ha így gondolkozol, akkor a valóság érdekes lesz. A munkáink többsége elemek fényezéséből áll. Ritka, hogy csak egy-két elem újra festésére lenne szükség, mert az ügyfeleink általában úgy tekintenek erre a munkára, hogy akkor „rakjuk rendbe az autót” és fújjunk le minden hibát az autón.

Az autód átlagosan 14 különböző karosszéria elemből áll, így a következőkről beszélhetünk:

 • lökhárító fényezés vagy ködölés (spot fényezés)
 • sárvédő újrafényezés
 • motorháztető színre fújás
 • ajtók festése
 • küszöb fényezése
 • csomagtér ajtó átfestése
 • egyéb alkatrészek: tükrök, kilincsek, díszcsíkok újra festése
 • belső karosszéria elemek fényezése: falcok, nyúlványok, fenéklemez, kerékjárati ív

Ezek alapján láthatod, hogy mennyi különböző része lehet lefestve egy autón. Ezek mind különböző méretűek, formájúak és adottságoktól függően eltérő módon kell őket fényezni (idő, idő és még több idő).

1 elem fényezése ≠ 1 kg kenyér elkészítésével

Fontos információ: nincs program, sem számítógép, ami kiszámolja nekünk, hogy egy BMW f25 2012-es évjáratú autó bal hátsó sárvédőjének fényezéséhez az alábbiak alapanyagok kellenének:

- 235g alapozó
- 73 liter meleg víz
- 171g gitt
- 4db 320-as csiszoló papír
- 2db 600-as csiszoló papír
- 2db 1000-es vízes csiszoló papír
- 2db 2000-es vizes csiszoló papír
- 5nm maszkoló papír
- 17m ragasztó szalag
- 3l hígító
- 5db festék szűrő
- 4dl szín
- 3dl lakk
- 239g durva polírpaszta
- 153g finom polírpaszta
- 51g fényesítő
- 111 kW áram, 3 ember, és egyéb költségek

Nos ilyen lista az autófényezéshez nincsen.

Az autófényezés nem olyan szakma, mint a péké, hogy megvan pontosan, hogy mennyi alapanyagból, mennyi idő alatt, milyen körülmények között készül el egy 500g-os félbarna kenyér.

Itt minden esetben a szakmai tapasztalat, tudás és precizitás adja meg a munka feltételeit. És persze az egyéni elvárások, ami mentént a fényezés végeredménye elfogadható, jó vagy természetesen kiemelkedő.

Összeségében: a spórolás (rajtad) több fényezést jelent ugyanannyi idő alatt és kevesebb alapanyagból. Most azt is gondolhatnád, hogy egy elem fényezésénél a kevesebb anyag mit jelenthet pár ezer forintot na és? Lehet, de ezt képzeld el nagyobb volumenbe.

Mi átlagosan havi 97 elemet fényezünk le garantált minőségben egy átlagos hónapban. Ha ezt a közel száz elem fényezését felszorzod 4-5 ezer forinttal, akkor az közel 500.000 forintos anyag költséget jelenthetne csak a „spórolás”. Ha így nézed, akkor egy műhely működésében ez már számottevő tényező lehet.

Mivel mi hosszú távon gondolkozunk, ha fényezésről van szó (16 éve működik a cégünk), így mi arra törekszünk a fényezési munkáink időtállóak legyenek. A spórolás sosem kifizetődő, mert egy elem újrafényezése (a költséghatékonyság miatt) sokkal több költséggel jár, mint az a pár ezer forint takarékosság.

Mi sosem kockáztatunk és mindig a biztos végeredményre törekszünk.

Mit tudsz tenni?

Ne ár alapján válassz fényezőműhelyt. Persze ez akkor szempont, ha neked nem annyira fontos a végeredmény és megelégszel egy gyors és egyszerű megoldással. Érdemes a többi ügyfél visszajelzését elolvasni, hogy kinek milyen volt a mínőségi meglátása. A mi ügyfeleink véleményit itt tudod elolvasni. fényezés vélemények

Mit jelent az olcsó autófényezés?

Ez a kérdés sok helyen előkerül, mert ez sajnos jellemző az autófényezésben. De mit is jelent: „Az ügyfél szemszögéből azt, hogy kevesebbet fizet”.

Mit jelent ez a fényező szemszögéből?

- olcsó alapanyagot
- kimaradt néhény lépést a fényezés előkészítéséből
- munka gyorsítása: a rétegeket kihagyása, szárítás rövidítése (drága a kamra működtetése).

Ezeknek mind egy a végeredménye: gyenge vagy teljesen silány a fényezés minősége
- nincs tapadás,
- nincs rugalmasság,
- nincs száradás
- nincs fedés
- nincs terülés
- nincs tartósság

azaz a fényezés végeredménye vagy azonnal nem tetszik (felhős, foltos, pöttyös) vagy később lepattog a lakk, felreped a gitt vagy levelekbe lehullik a festék.

Általában ez az olcsó autófényezés, amivel egyetért az „ autófényező szakma”
vagyis nem ért egyet.

Válaszd nyugodtan (lehet mégsem: mondom miért),
az olcsó autófényezést

Mert az autófényezésben nagy elvárások vannak, amik alapnak számítanak és nem egyedinek. Az árversenyben, nevezzük így, sok szereplő van és sokan választották azt az utat, hogy nem követik a változásokat, nem fogadják el azt a tényt, hogy az alapanyagok drágábbak lettek és azt, hogy gépek, szerszámok mind fejlődtek és a változás révén időről-időre fejleszteni kell a műhelyeket és kollégákat.

Ez eredményezi azt az általános meglátást, hogy a munkafolyamat egy részének (rétegének) kihagyása, alapanyagok helytelen keverése, a munka gyorsítása sok műhelyben elfogadottá vált, aminek a végeredménye a megannyi gyenge mínőségű munka és a sok hibás fényezés.

Amikor a spórolás mellett dönt a fényező, akkor végül is elkezd reszkírozni. A saját idejével és pénzével hazardírozik. Amikor kihagy néhány lépést vagy nem kompatibilis alapanyagokat kever össze (mert maradt egy másik munkából), akkor azt kockáztatja, hogy a fényezési folyamat bármelyik lépésben hiba keletkezik.

Gyakori fényezési hibák:

- oldószer buborék (fedőbevonat nem száradt meg a festék alatt),
- megfolyás (drága gázolaj a kamrához vagy az áram az infralámpához és hideg volt a műhelyben),
- felmaródás (nem kompatibilis rétegek feloldják egymást)

Ezen hibák a fényezés előkészítése közben, a fényezés alatt, a száradást követően vagy akár az átadás után hetekkel később jönnek ki.

Több idő, több pénz és ezt fogod kifizetni és megvárni (újra kell fényezni)

Vannak hibák, amik miatt a fényezési folyamatot meg kell szakítani, mert a hiba miatt lehetetlen folytatni a munkát (pl: felmaródás). Ilyenkor több idő és még több alapanyag szükséges. Az olcsó fényezésnél ez a kockázat benne van a munkában.

Hogy ez mennyire éri meg azt nem tudjuk, mert mi nem ezt követjük. Ezt mindenki maga dönti el, hogy rövid és hosszú távon mennyire kifizetődő.

A fényezési hibák egy részét lehet Te nem veszed észre, mert nem ismered a szakmát. Ezek a hibák mind arra utalnak, hogy nem megfelelő a fényezési eljárás és lehet, hogy ezért volt kedvezőbb az ár mint máshol. Ha szerencséd van, akkor komolyabb hibák nem jönnek ki.

Ha nincs szerencséd, akkor pár hónap múlva lehet ismét szóba kerül az autófényezés és újra kell festeni az autódat.

Mi tudsz tenni?

Érdemes nem az ár hanem az ügyfelek visszajelzései alapján dönteni. Biztos vagyok benne, hogy hasznos volt neked az amit leírtam. A mi ügyfeleink véleményeit itt tudod elolvasni. Így Te is körültekintően tudsz dönteni.

Ha Te is nálunk akarod fényeztetni az autód, akkor pár dolgot kérlek mindenképp vegyél figyelmbe. Sok munkánk van, tényleg sok. Ennek az az oka, hogy sok állandó partnerünk van, mint például a Pappas Autó, akikkel szerződésben folyamatosan együttműködünk. Természetesen folyamatosan fejlesztjük a műhelyünket és bővítjük a kapacitásunkat azért, hogy mindenkinek tudjunk segíteni. Itt tudsz hozzánk bejelntkezni vagy személyesen bejönni egy megtekintésre.


Autófényezés
(képek munka közben):


(képre kattintva megnyílik a galéria)

Autófényezési árak (autófestés árak):


 • lökhárító fényezés ára: 24.500 - 49.700 Ft. között (gyöngyházmetál fényezés 3-5 ezer forint többlet költség)
 • autó első sárvédő fényezés ára: 19.500 - 47.500 Ft. között
 • autó motorháztető fényezés ára külső fényezés esetén: 24.500 - 49.700 Ft. között
 • autó motorháztető fényezés ára külső és belső fényezés esetén (más színűre fújás esetén): 39.500 - 57.700 Ft. között
 • autó utastér tető fényezés ára (karosszéra nagy tető újrafestése): 34.900 - 49.700 Ft. között
 • autó ajtó fényezés ára külső és belső fényezés esetén (más színűre fújás esetén): 34.500 - 47.700 Ft. között
 • autó ajtó fényezés ára külső fényezés esetén: 24.500 - 49.700 Ft. között

 • autó karosszéria hátsó sárvédő fényezés ára: 24.500 - 49.700 Ft. között
 • autó csomagtér ajtó fényezés ára külső és belső fényezés esetén (más színűre fújás esetén): 39.500 - 57.700 Ft. között
 • autó csomagtér ajtó fényezés ára külső: 24.500 - 49.700 Ft. között
 • autó műanyag küszöb fényezés ára: 14.900 - 24.500 Ft. között
 • autó fém küszöb fényezés ára (alvázvédelemmel - rücsi fújása): 14.900 - 27.500 Ft. között
 • autó visszapillantó tükör külső borítás fényezés ára: 4.900 - 9.700 Ft. között
 • autó ajtó kilincs fényezés ára: 4.900 - 9.700 Ft. között

 • ajtó díszléc fényezés ára: 3.700 - 9.500 Ft. között
 • lökhárító szpoilerek és toldások fényezésének ára: 14.500 - 27.900 Ft. között
 • autó csomagtér szárny (tető szpoiler) fényezés ára: 17.900 - 29.500 Ft. között
 • autó zárhíd fényezés ára: 14.900 - 27.500 Ft. között
 • autó műanyag festés, lökhárító struktúr fényezése (műanyag hatású felület kialakítása): 14.700 - 39.500 Ft. között

(A feltűntetett autófényezési árak bruttó árak.)

Hívj fel minket nyugodtan, ha fényezésre van szükséged
(akár 4 nap alatt) vagy gyere be a műhelyünkbe.

A műhelyünk elérhetőségét itt:

(fényező műhelyünk elérhetőségeink) találod.

autófényezés árak
Szilágyi Zoltán (műhelyvezető)
Mű-Hege Kft.


u.i.: Remélem hasznos volt amiket most olvastál. Ha Te is nálunk szeretnéd az autódat fényeztetni, akkor annak tényleg örülök és szívesen segítünk. Amit kérlek vegyél figyelembe, hogy tényleg sok a munkánk és folyamatosan igyekszünk mindenkinek segíteni.

Így amit tanácsolni tudok Neked, hogy telefonálj vagy írj nekünk e-mailt és röviden előzetesen megbeszéljük a fényezéssel kapcsolatos részleteket.Lehet van még pár érdekesség a autófényezésről, amiket szívesen elolvasnál.

Szerintem ezek is érdekelhetnek: